LBG Speculaasactie 2014

LBG Speculaasactie 2014
14 november 2014 Havelihorde

Beste jeugdleden en ouders van de Langenberg,

Ook dit jaar organiseren wij weer de Speculaasactie. Met de opbrengst van het verkopen van de Speculaaspoppen en Gevulde Speculaas maken wij extra activiteiten voor de opkomsten of zomerkampen mogelijk! En we kunnen extra groepsmateriaal aanschaffen zoals tenten, groot spelmateriaal en zaken in en rondom het clubhuis.

Natuurlijk kunnen wij dit niet organiseren zonder de inzet van jullie! Ook vragen wij de hulp van de ouders voor het begeleiden van de scouting leden.

Dit jaar gaat het wel anders dan eerdere jaren. We hebben nu geen avondverkoop door de oudere speltakken. Alle verkoopactiviteiten zijn op zaterdag 22 november as. Voor de Havelihorde vindt dit plaats van 09.30 uur tot 12.30 uur.

Jeugdleden: de leukste taak!

Als jeugdlid heb jij de leukste taak van de Speculaasactie, je gaat mensen blij maken met onze Speculaas! En dit doe je gezellig met andere leden van jouw speltak. Je loopt in koppeltjes van 2 – 3 personen (met begeleiding/ chauffeur) in een vooraf bepaalde wijk en bij terugkomst op het clubhuis is er speculaas en iets te drinken. De Bevers lopen samen met jeugdleden van een oudere speltak.

Je start op het clubhuis. Wij verwachten je natuurlijk op tijd en in uniform. Samen met je verkoopteam en de chauffeur laad je de auto in en ga je op pad. Verderop in deze brief staan de tijden van jouw speltak. Deze zijn wat anders dan de gewone opkomsttijden.

Ouders: vervoer en begeleiding, een onmisbare bijdrage aan de actie

Als ouder kunt u ons helpen met het vervoeren en begeleiden van de jeugdleden. Dat houdt in dat u in uw auto 2 tot 4 jeugdleden vervoert naar een van te voren bepaalde wijk. U begeleidt de jeugdleden met de verkoop en bewaakt de financiële afdracht van de verkoop.

Om deze verkoop actie te kunnen realiseren hebben wij uw hulp dringend nodig.

U kunt zich opgeven voor een specifieke speltak of algemeen. Bij algemeen delen wij u dan in bij een speltak waar nog begeleiding nodig is. Aanmelden per e mail uiterlijk zaterdag 16 november as. Kijk verderop in deze brief bij de speltak van uw keuze hoe u zich kunt aanmelden en wat de opkomst tijden zijn. Bij bijzonderheden informeren wij u telefonisch of per e-mail over de verdere indeling.

Bij voorbaat bedankt!

Zelf speculaas kopen?

Natuurlijk kunt u ook speculaas kopen voor uzelf, opa en oma, de hele familie of alle vrienden. Op zaterdag 22 november zal er bij het clubhuis de hele dag een verkoopkraam staan. Heeft u belangstelling voor grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld om alle medewerkers van uw bedrijf te verrassen, dan horen we dat graag vooraf. U kunt via het algemene mailadres uw bestelling doorgeven. We reserveren dit dan voor u.