Voorzichtige herstart van Scouting opkomsten!

Voorzichtige herstart van Scouting opkomsten!
3 mei 2020 Webteam LBG

Voorzichtig aan Veilig Spelen

Wij zijn blij te kunnen aankondigen dat onze opkomsten herstart mogen worden. Voorop staat ‘Voorzichtig aan, Veilig Spelen!’

Als bestuur zijn we, samen met de speltakleiding, de afgelopen dagen druk doende geweest om een werkbaar proces uit te denken om de opkomsten veilig en ‘Corona-proof’ te laten plaatsvinden. De basis vormen de maatregelen vanuit de overheid en Scouting Nederland.

Eerste opkomsten

Vanaf vrijdagavond 8 mei en zaterdag 9 mei starten de eerste speltakken weer met fysieke opkomsten. Deze zullen in eerste instantie alleen op ons eigen buitenterrein plaatsvinden waarbij binnen de maatregelen ruimte is voor één speltak tegelijkertijd. Ook de opkomsttijden zullen afwijken. Nog niet alle speltakken starten, zij maken zelf de afweging of dit kan. De speltakleiding geeft u of uw kind hierover binnenkort meer informatie.

Het belangrijkste is dat onze jeugdleden elkaar weer kunnen ontmoeten en samenspelen. En dat de veiligheid voor jeugdleden en leidingleden gegarandeerd kan worden!

Maatregelen

Er zijn een veelvoud van maatregelen nodig om de opkomsten weer te kunnen aanvangen. Hiervoor vragen wij als bestuur dringend uw aandacht. Er zal streng op de naleving van de maatregelen worden gecontroleerd.


Logistiek

Waar mogelijk vragen we om uw kind(eren) zelfstandig naar scouting te laten komen.

Bij het brengen van uw kind(eren), betreedt u het terrein niet.
o Indien u met de auto komt, neemt u in de auto afscheid en blijft u in de auto. U vertrekt weer zodra uw kind(eren) uitgestapt zijn en veilig het terrein opgelopen zijn.
o Indien u met de fiets komt, neemt u aan de zijkant van de straat afscheid en laat u uw kind(eren) alleen het terrein op fietsen, alwaar zij de fiets op de daarvoor aangewezen plaats neerzetten.
Bij het ophalen wacht u in de auto of op de fiets buiten het terrein langs de kant van de weg. De speltakleiding zal uw kind(eren) begeleiden bij het verlaten van het terrein om de veiligheid bij vertrek te garanderen.