Wat vind je van ons nieuwe logo?

Tijdens de Langenberg Run presenteerden we met grote trots het nieuwe logo van Scouting Langenberggroep Ede. Het is helder, herkenbaar en strak, maar vooral streetwise en raw!

Van ontwerp naar design. In januari schreef de logo-commissie een ontwerpwedstrijd uit, waar ieder jeugdlid aan mee mocht doen. Uit de berg krabbels, analoge en digitale ontwerpen koos de commissie 10 ontwerpen waarover de leden van de groepsraad (dat zijn alle 42 stafleden) een stem mocht geven. Zo bleven er 4 kandidaten over. En toen begon het echte werk voor de designers (CornĂ© Boot en Luuk van der Stroom). Het originele ontwerpen dienden als inspiratie. In maart mochten nogmaals alle jeugdleden hun ene stem uitbrengen. Het was dus een heel democratisch proces, zoals we bij Scouting eigenlijk vaak doen. Uiteindelijk bleef dit ontwerp van Fabian over. Hij verdient de allereerste hoodie met het nieuwe logo…!

Uiteindelijk zijn Corné en Luuk verder met het originele ontwerp aan de slag gegaan. Eigentijds zodat we het logo kunnen gebruiken voor hoodies en t-shirts.

Waar staat het logo voor? Het is mooi rond met de groepsnaam goed leesbaar. De boompjes en de tent staan natuurlijk voor ons buitenleven, kampen en overnachtingen. En ten slotte kijkt ieder jeugd- en staflid uit naar de zaterdag, waar je iedere week van gaat stralen!